9 decembrie 2023, 9:29

Rețelele de socializare, văzute prin lentila ochelarilor. Inițiativa îndrăzneață a Facebook

Te-ai săturat de smartphone? Ei bine, află că Mark Zukerberg și a sa companie ar dori să înlocuiască telefoanele cu gadget-uri din ce în ce mai neobișnuite, precum un inel cu touch-screen cu ajutorul căruia utilizatorul să controleze diferite funcții a unor ochelari la fel de inteligenți.

Zcukerberg a afirmat în nenumărate rânduri că AR-ul şi VR-ul sunt viitorul, iar Facebook s-a arătat deja încrezător în potențialul noii ramuri a tehnologiei, astfel încât a făcut o investiție masivă în Oculus VR, o pereche de ochelari care poate fi controlată printr-un inel cu touch-screen, imediat după ce au cumpărat compania care îi produceau pentru suma de 2,3 miliarde de dolari, anunță Adevărul.

Din acest motiv, specialiștii din domeniul tehnologiei au lansat o serie de întrebări, care și-au găsit într-un final răspunsul mult așteptat. Ce planuri are Facebook pentru această companiei? Cum dorește să se lanseze pe piața unei tehnologii care până acum a atras atenția doar pasionaților de gaming?

Se pare că, Facebook a pus la cale un proiect extrem de ambițios, care presupune o colaborare cu un alt gigant din lumea modei, de această dată. Compania a creat un parteneriat cu cei de la Ray-Ban pentru crearea unei perechi de ochelari bazaţi pe realitate augmentată, iar surse ale CNBC au confirmat acest lucru, menţionând că proiectul a fost denumit ”Orion”, arată Adevărul.

Noii ochelari creați de Ray-Ban ar urma să fie construiți pentru a lua locul smartphone-urilor, deoarece aceștia vor avea o mulțime de funcții printre care și posibilitatea de a răspunde la apeluri, de a vedea informații pe un smart şi de a transmite imaginile pe care le văd altor persoane.

Mai mult decât atât, Facebook este dispus să integreze și un asistent digital în ochelari, dar și crearea unui inel cu touch-screen, care să controleze diferite funcţii ale ochelarilor. Produsul ar trebui să fie gata de lansare abia în anul 2025.

Sursă Foto: gadgetzone.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol