Despre supa de ceapă cu usturoi se spune că este o rețetă potrivită pentru întărirea sistemului imunitar. Atât usturoiul cât și ceapa se află printre alimentele care conțin cele mai multe vitamine, antioxidanți și minerale. Ba mai mult, acestea ar avea un efect antibiotic ajutând la prevenirea și de ce nu la combaterea diferitelor infecții.
Ingrediente necesare
- Morcovi
- Trei cepe
- Doi căței de usturoi
- Foi de dafin
- Un nap alb
- 570 ml de supă de legume
- Pudră de muștar
- 30 ml ulei de măsline
- Sare/ Piper
Modul de preparare conform celor de la b1.ro:
„- Începe prin a toca cele trei cepe în felii subțiri
– Decojește doi căței de usturoi și pisează-i
– Spală morcovii, decojește-i și taie-i bucăți. Procedează la fel și cu napul alb.
– Încălzește un pic uleiul într-un vas, la o temperatură scăzută.
– Adaugă ceapa, morcovii, usturoiul și napul tocat.
– Sotează legumele la foc mic, până devin aurii.
– Adaugă sare și piper după gust.
– După câteva minute, adaugă câteva foi de dafin, pudra de muștar și supa de legume.
– Amestecă bine și lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, cu vasul acoperit. În acest fel, aromele și proprietățile benefice se vor păstra.
– După ce supa este gata, scoate foile de dafin din aceasta. Poți să scoți și morcovii din supă, în funcție de preferințele tale.”
Sursă foto cover: bzi.ro
Comentariile sunt oprite pentru acest articol