7 august 2020, 6:46

Reușită de excepție la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Zece medalii pentru elevii români

Ministerul Educației Naționale anunță zece premii importante la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, dintre care două medalii de aur, patru medalii de argint şi patru medalii de bronz.

Competiția este la a XIII-a ediţie și a avut loc la Keszthely din Ungaria, în perioada 2-10 august.

Medaliile de aur au fost obținute de Robert-Gabriel Păşcălău (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) și David-Corneliu Turturean (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava) care a luat și locul I absolut la proba de Planetariu, informează edu.ro.

Medaliile de argint au revenit elevilor: Paul-Florin Rebenciuc (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava), George-Cristian Ardeleanu (clasa a IX-a/ Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) – echipa A, respectiv Constantin-Daniel Nicolae (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa) şi Theodor Iosif (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) – echipa B.

Medaliile de bronz au fost cucerite de Vlad Roşca (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) – echipa A, alături de Daria Teodora Hărăbor (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), Flavia-Cristiana Pascal (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Mihai Vasile (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti – echipa B.

Cei care au coordonat elevii sunt prof. Victor Păunescu, prof. dr. Petru Crăciun şi lectorul universitar dr. Cristian Pîrghie.

 

sursa foto: edu.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.