14 noiembrie 2022, 14:40

Revin trenurile Intercity. Asta e vestea bună. Vestea proastă e că…

Din luna decembrie, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren, vor reveni în circulație trenurile Intercity la CFR Călători, după opt ani de absență, scrie ClubFeroviar.

Asta e vestea bună. Vestea proastă este că nu ar trebui să vă gândiți la cine știe ce viteze, net superioare trenurilor aflate acum în circulație, doar la tarife mai mari.

Site-ul Club Feroviar susține că a intrat în posesia unui document cu o simulare a acestor trase, din care reiese că se intenționează ca ele să fie introduse pe relații cum ar fi București-Constanța, București-Suceava (cu ramificație la Iași) și București-Cluj Napoca (cu ramură spre Timișoara Nord).

Pe relația București-Constanța ar urma să circule o pereche de trenuri Intercity, 581/582. IC 581 ar pleca din Capitală la ora 17,30 și ar ajunge la malul mării la 19,30, după două ore.

În prezent, cele mai rapide garnituri pe M800 parcurg distanța de 225 km în două ore și două minute (IR 1884 și IR 1589). Trenurile se vor numi ”Tomis Expres, iar aritmetic vor economisi doar două minute.

Tot Club Feroviar mai scrie că pe relația București Nord-Cluj Napoca se vor economisi 26 de minute. Cât despre IC București Nord-Suceava, acesta va face mai mult (cu 5 minute) pentru că, în plus, are o oprire în plus, programată la…Buftea.


Comentariile sunt oprite pentru acest articol