CITIRE

Revoluționarele imprimante 3D vor ajunge în liceel...

Revoluționarele imprimante 3D vor ajunge în liceele din România

Sute de elevi și zeci de profesori din liceele românești vor avea oportunitatea să-și dobândească certificarea de printare 3D. În opt orașe din România se vor crea 10 hub-uri de imprimare 3D.

Dedeman și ECDL, alături de Asociația Oamenilor de Afaceri din România și Ministerul Educației susțin campania 3DUTECH – Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D – care își propune crearea unei noi generații de specialiști în printarea 3D.

Inovațiile în tehnologie ne aduc tot mai aproape de concepte care în urmă cu doar câțiva ani păreau de domeniul fantasticului. Pentru a valorifica la maxim potențialul acestor noi tehnologii trebuie să înțelegem valoarea lor dincolo de aspectul recreativ. Ne-am alăturat acestei campanii pentru a încuraja și a sprijini educarea noilor generații în spiritul dezvoltării de competențe relevante pentru meseriile viitorului„, a transmis Dragoș Pavăl (foto), Președintele companiei Dedeman, citat de Bacau.net.

Sursă imagine: ziardecluj.ro

Domeniul printării 3D nu este doar revoluționar, ci ajută și la crearea unor noi meserii ce presupun un anumit set de cunoștințe. În acest context, prin programul 3DUTECH – Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D, 20 de profesori și 200 de elevi din Romania vor avea oportunitatea să-și dobândească certificarea de printare 3D, recunoscută internațional.

Orașele și liceele unde se vor dezvolta hub-urile sunt:

  • București: Colegiul Tehnic Mecanic „Grivița”, Colegiul Național „Elena Cuza” și ECDL EduHub din Veranda Mall;
  • Bacău: Colegiul Național „Ferdinand I”;
  • Oradea: Colegiul Național „Mihai Eminescu”;
  • Timișoara: Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”;
  • Rădăuți: Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”;
  • Brașov: Colegiul Național „Unirea”;
  • Râmnicu Vâlcea: Colegiul Național de Informatica „Matei Basarab”;
  • Tulcea: Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”.

 

Sursă imagine: ultimaker.com

Proiectul – pe lângă rolul educativ – îi provoacă pe participanți la o serie de concursuri. Vor fi premiate cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcționale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) și cele mai bune idei de proiecte sau activități care să integreze imprimantele 3D în procesul de învățare (Teach for Future).

[Sursă imagine cover: 3dprintingindustry.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.