17 iunie 2021, 11:44

30 iunie: termenul-limită pentru a cere rezidența în Marea Britanie

Cetățenii români care stau în Marea Britanie din cel puțin 31 decembrie 2020 mai pot cere rezidența doar până la sfârșitul lunii iunie. Laura Popescu, ambasadoarea României în Marea Britanie, reamintește acest lucru românilor interesați, într-o postare pe Facebook. Termenul-limită până la care se poate cere drept de rezidență după Brexit este stabilit de procedura EU Settlement Scheme, care este destinată tuturor cetățenilor unor state membre ale Uniunii Europene, deci și cetățenilor români.

Statutul de rezident permanent poate fi obținut doar de cetățenii români care, la momentul solicitării lui, au avut reședința legală, în Marea Britanie, de cel puțin cinci ani, fără întrerupere. Românii care au stat în Marea Britanie mai puțin de cinci ani pot primi statutul de rezident temporar, care se transformă în rezidență permanentă la împlinirea termenului de cinci ani.

“În cazul în care cunoașteți cetățeni români sau cetățeni europeni de altă naționalitate care nu au aplicat încă, sfătuiți-i să aplice acum sau acordați-le sprijin pentru parcurgerea procesului de înscriere”, a spus Laura Popescu.

Comunitatea românească din Marea Britanie este a doua ca mărime după cea poloneză.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.