26 septembrie 2023, 22:35

Rezultate remarcabile obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia

Elevii români au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), desfăşurată în perioada 21 – 28 mai, la Ulan Bator (Mongolia).

Potrivit Ministerului Educaţiei, au obţinut medalii de aur Alexandru Momoiu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei-Darius Dragomir (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), medalie de argint – Alexandru Iorga (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz – Răzvan-Gabriel Marcu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

De asemenea, au obţinut menţiuni de onoare Alexandru-Ştefan Işfan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ‘Tudor Vladimirescu’ din Târgu Jiu), Mihnea Buţiurcă (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Robert Stănescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi Rareş Theodor Marinescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Profesori coordonatori ai lotului au fost conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu (Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi) şi prof. dr. Gabriel Florian (Colegiul Naţional Carol I din Craiova).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol