19 martie 2024, 7:17

Richard Bovnoczki, Șerban Pavlu și Liviu Pintileasa dau voce primelor povești înscrise de bucureșteni pe Harta Colecționarului de Amintiri

Inspirate din întâmplări și experiențe reale, poveștile orașului prind viață pe Harta Colecționarului de amintiri, în interpretarea artiștilor din echipa de la unteatru.

30 de povești de dragoste, realități urbane, pagini de jurnal și experiențe emoționante, toate trăite și împărtășite de bucureșteni în urma apelului de înscrieri lansat în luna august, vor fi plasate pe harta afectivă a Capitalei, în cadrul unui amplu proiect multimedia în care oamenii recuceresc orașul.

„Harta Colecționarului de Amintiri”

Primele cinci materiale din colecția de video-poeme, ilustrații și povești audio realizate de actorii și ilustratorii din echipa de la unteatru, pot fi văzute și ascultate pe pagina dedicată: hartacolectionarului.unteatru.ro. Noi povești din serie vor fi publicate săptămânal până pe 15 noiembrie, când pagina se va transforma într-o hartă interactivă,  dedicată tuturor celor interesați să descopere orașul prin vocile unora dintre cei mai iubiți artiști din România.

Zeci de povestitori au răspuns provocării de a împărtăși publicului cele mai importante experiențe trăite în București. Petrecute în toate cele șase sectoare ale Capitalei, în apartamente de bloc și cafenele sau pe străzi din zone istorice, întâmplările relatate de ei surprind atmosfera orașului din perspective intime.

Primele povești au prins viață

În primele trei povești din serie, publicul va recunoaște vocile actorilor:

  1. Richard Bovnoczki
  2. Șerban Pavlu
  3. Liviu Pintileasa

 

Alte două povești au fost ilustrate de Valentin Moise, artistul vizual care semnează multe dintre afișele spectacolelor din repertoriul de la unteatru. Amintirile aduse la viață de ei sunt semnate de George Hari Popescu, Alexander Dumitrescu și Filimon Dumitru Alexandru, dar și alți doi autori care au ales să-și dăruiască poveștile fără a-și dezvălui identitatea.

Proiect multimedia urban

Seria de materiale care va transforma harta Bucureștiului într-un traseu afectiv al experiențelor personale trăite de oamenii din oraș va continua, până pe 15 noiembrie, cu încă 25 de povești relatate de:

  • Dana Rogoz
  • Alex Ștefănescu
  • Alina Berzunțeanu
  • Florentina Țilea
  • Sânziana Stoican
  • Ionuț Vișan
  • Bogdan Nechifor

 

În paralel cu publicarea poveștilor pe pagina dedicată proiectului, în spațiile din oraș în care s-au petrecut întâmplările relatate, iubitorii de trasee urbane vor găsi o serie de coduri QR care, odată scanate, vor deschide calea către amintirile recreate de artiștii unteatru.

Transformate în fragmente de teatru cinematic, ilustrații, fotografii și teatru radiofonic, poveștile înscrise pe Harta Colecționarului de Amintiri vor putea fi urmărite, ascultate sau citite de pe orice dispozitiv. La finalul proiectului, după ce toate cele 30 de materiale vor deveni disponibile online, site-ul hartacolectionarului.unteatru.ro se va transforma într-un muzeu virtual al amintirilor din București.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol