6 decembrie 2023, 16:15

Risc de atentate teroriste de Crăciun, alertă maximă în Germania

Serviciile secrete germane au anunțat o alertă teroristă în prag de sărbători. Masacrul Hamas din Israel și contraofensiva au crescut dramatic riscul de atentate în Germania, avertizează Oficiul pentru Protecția Constituției. Din cauza originilor creștine ale piețelor de Crăciun, aceste evenimente pot fi vizate de teroriști islamiști.

Oficiul a publicat miercuri o evaluare, conform căreia „ amenințarea cu posibile atacuri teroriste împotriva persoanelor și instituțiilor evreiești și israeliene, precum și împotriva Occidentului a crescut semnificativ. ”

Șeful serviciului de informații, Thomas Haldenwang, a declarat: „Am observat de multă vreme dorința declarată a islamiștilor de a efectua atacuri în Occident. Am subliniat în mod repetat că un atac islamist ar putea avea loc în Germania în orice zi. Dar acum apare o nouă amenințare.”

Potrivit lui Haldenwang, citat de BILD, există apeluri la atacuri în cercurile jihadiste din cauza conflictului din Orientul Mijlociu – inclusiv din partea Al-Qaeda și ISIS.

Șeful Oficiului pentru Protecția Constituției avertizează: „Acest lucru poate duce la radicalizarea făptuitorilor care acționează singuri, care folosesc mijloace simple pentru a ataca. Pericolul este real și mai mare decât a fost de mult timp.

Germania „se confruntă în prezent cu o situație de amenințare complexă și tensionată din cauza crizelor paralele, care este și mai mult exacerbată de crimele barbare ale Hamas”, a avertizat șeful guvernului.

De altfel, zilele trecute poliţia din Saxonia Inferioară a reţinut un tânăr de 20 de ani pe care îl suspectează că plănuia o acţiune teroristă.

Ţinta era un târg de Crăciun, iar persoana arestată voia să atace vizitatorii cu un cuţit.

Este un cetăţean irakian care a ajuns în Germania anul trecut, iar acum va fi deportat. Suspectul este un militant care a fost de acord să execute acţiunea criminală în numele grupării teroriste Statul Islamic.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol