16 iunie 2024, 22:08

Robotul pizzaiolo își face apariția la Paris (VIDEO)

Un nou tip de pizzerie se deschide în cartierul Beaubourg din centrul Parisului. Serviciul, de la luarea comenzilor până la tăierea feliilor și punerea pizzei în cutii, este asigurat de roboți.

După opt ani de cercetare și dezvoltare, inventatorul Sébastien Roverso a reușit să creeze această tehnologie. Robotul a costat 500 de mii de euro.

Robotul Pazzi are trei brațe automate care pot rula aluatul, îl pot acoperi cu sos de roșii, pot adăuga topping-uri și pot găti pizza într-un cuptor. Funcționează pe cont propriu, deși restaurantul are personal uman pentru a prelua comenzi și a servi clienții. Pazzi poate prepara până la 80 de pizza pe oră, inclusiv zece la rând, dacă este nevoie, câte o pizza la 45 de secunde.

Software-ul creează un aspect „artizanal” al pizzelor, prin plasarea ingredientelor „la întâmplare”. Ingredientele folosite sunt organice. Robotul are inteligență artificială, care îi permite să se adapteze la elementele organice, cum ar fi aluatul. El identifică specificitățile produselor și se adaptează la acestea. În cazul unei erori, cum ar fi un aluat prea greu, el știe să se corecteze la următorul produs.

Video: Euronews


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol