23 august 2023, 13:09

Roboți pe care cu greu îi deosebești de oamenii reali, prezentați la Târgul mondial de specialitate din Beijing

La Târgul mondial de robotică din Beijing vizitatorii au fost impresionați de cele mai noi generații de roboți, pe care cu greu îi deosebești de oamenii reali. Făcând cu ochiul, strâmbându-se sau dând din cap, roboții au imitat expresiile vizitatorilor de la expoziție, scrie AP.

Dintre toate aparatele și tehnologiile prezente la Târgul mondial de robotică din capitala Chinei, standul roboților umanoizi a atras toate privirile. Companiile au prezentat roboți proiectați pentru o gamă largă de utilizări, inclusiv producție, chirurgie și companie.

Capetele animatronice și roboții umanoizi expuși la standul EX Robots săptămâna aceasta au personificat imaginea a ceea ce ar trebui să fie roboții în imaginația populară, cu piele sintetică și expresii faciale realiste, completate de brațele și mâinile în mișcare.

Roboții din cele mai noi generații sunt atât de avansați, încât cu greu pot fi deosebiți de oamenii reali chiar și când sunt analizați în detaliu.

Prin noua generaţie de super-motoare, roboţii noştri au un centru de comandă pentru toate încheieturile, în aşa fel încât mişcările par foarte naturale. Şi includem aici pielea, cu noi actualizări ale vederii şi pipătului, care poate să prezinte micro-expresii cât mai natural şi să exprime bucurie, furie, tristeţe, fericire şi aproape orice fel de emoţie necesară pentru interacţiune„, a declarat XIER, cercetător EXRobot.

Emoții, micro-expresii și gesturi care până recent părea greu de imitat sunt acum parte din arsenalul roboților care își găsesc ușor-ușor locul în viața noastră.

Unii oameni sunt speriați, alții speră că vom ști să-i folosim cu simț de răspundere.

La Târgul mondial de robotică din Beijing sunt peste 600 de exponate, realizate de 160 de companii de înaltă tehnologie și care acoperă o întreagă gamă de utilități – de la roboți industriali, tehnică medicală de ultimă generație și chiar roboți gândiți să înlocuiască animalele de companie.

Sursa foto: Simon Song scmp.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol