CITIRE

Robotică: 3 joburi ciudate pe care oamenii le vor ...

Robotică: 3 joburi ciudate pe care oamenii le vor avea în viitor

În prezent suntem martorii unui trend la nivel internațional în materie de job-uri: pe de o parte, inteligența artificială ne-a ușurat munca, unele joburi fiind preluate de mașini, iar pe de altă parte, inteligența artificială a generat noi locuri de muncă pentru oameni. Conform unui studiu efectuat de grupul de consultanţă Cognizant, în următorii 10-15 ani, 12% dintre joburile din Statele Unite, vor fi preluate de roboţi şi de sisteme automatizate, informează businessinsider.com.

Totuși, potrivit aceluiași studiu, revoluţia tehnologică va genera 21 de milioane de joburi noi ca rezultat al noilor tehnologii. Iată care vor fi cele 5 joburi care ar putea apărea în viitor:

Constructor de realitate augumentată

sursa: businessinsider.com

Un astfel de constructor se va ocupa de modul cum generaţiile viitoare vor experimenta industria entertainement-ului. Artistul va fi responsabil pentru scrierea, creearea design-ului şi construcţia momentelor din realitatea augumentată pe care vor dori clienţii să le experimenteze. Fanii serialului TV, Westworld au putut vedea ce presupune mai exact acest job.

Analist cyber-city

sursa: businessinsider.com

În oraşele viitorului, datele colectate de la milioane de senzori vor menţine în funcţiune serviciile de tip smart-city. Pentru a întreţine toate cyber-city-urile care vor exista, va fi nevoie de analiști umani.

Investigator de date

sursa: businessinsider.com

Această profesie nu este neapărat una nouă, companiile deja investesc timp şi bani în analizarea datelor pentru a oferi clienţilor cel mai personalizat produs. Totuși, investigatorii de date ai viitorului vor duce această analiză la alt nivel, sortând datele adunate pentru a găsi modalităţi mai bune de a servi clienţii.

 

[Sursă imagine: businessinsider.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.