21 aprilie 2021, 23:05

Roboții intră în lupta contra COVID-19 și devin asistenții medicilor din India: „Sună ironic dar aducem umanitatea în spitale” FOTO

În India, țara cu al doilea cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 din lume, mai multe spitale au început să folosească roboți pentru a conecta online pacienții cu cei dragi și pentru a asista lucrătorii din domeniul sănătății pe fronturile pandemiei.

Invento Robotics este compania care a proiectat trei roboți pentru a îndeplini sarcini, de la dezinfectarea suprafețelor până la răspunsul la întrebările pacienților și permiterea consultațiilor video cu medicii.

Sursă foto: www.cnn.com

Cel mai popular model este Mitra (înseamnând prieten în hindi) și costă în jur de 10.000 de dolari.

Folosind tehnologia de recunoaștere facială, robotul își poate aminti numele și fețele pacienților cu care a interacționat. Mitra poate călători în jurul spitalelor, ajutând pacienții să se conecteze cu familia și medicii prin intermediul camerelor sale și a unui ecran video atașat la piept.

Sursă foto: www.cnn.com

„Mitra poate fi asistenta asistentei sau a medicului, poate lua citiri și elemente vitale, le amintește pacienților de medicamente”, spune Balaji Viswanathan, CEO Invento Robotics.

El spune că robotul câștigă încrederea pacienților.

„Poate suna ironic, dar folosim roboți pentru a aduce umanitatea în spitale”, spune acesta pentru CNN.

Spitalul Yatharth din orașul Noida, nordul Indiei, folosește doi roboți Mitra – unul la intrarea în spital pentru a examina pacienții cu simptome de coronavirus și celălalt în unitatea de terapie intensivă.

Sursă foto: www.cnn.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.