24 aprilie 2024, 21:43

ROLANG organizează cea de-a 9-a ediție a școlii de vară românească

Singura școală de limbă română exclusivă pentru străini, ROLANG, organizează anul acesta la Sibiu cea de-a 9-a ediție a școlii de vară pentru limba română, în perioada 29 iulie – 9 august 2019.

Programul de vară de 2 săptămâni include activitățile de dimineață (30 de ore de cursuri pentru începători, studenți intermediari și avansați), activități de după-amiază (2 sesiuni Q & A, vizite la muzeu, proiecții de film, vizitarea centrului orașului Sibiu, excursie culturală la Muzeul Satului Astra din Sibiu.

Programele de predare sunt potrivite pentru studenții cu diverse preferințe, însă participanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani pentru a se înscrie în programul de școală de vară.

Sursa kidskunst.info

Instructorii sunt profesori doctori, autori de manuale românești și profesori ai Universității din București. Aceștia ajută elevii să comunice în limba română cu încredere și oferă sprijin, feedback și asistență fiecărui participant.

Curriculumul cursului este pe placul elevilor, cu subiecte adaptate intereselor acestora. Metoda de predare se bazează pe comunicare, iar activitățile desfășurate sunt dedicate situațiilor din viața reală, fiind axate pe conversație, roluri, discuții, exerciții de vocabular și gramatică.

Sursa kidskunst.info

Școala de vară cu limba română organizată în orașul Sibiu este unul dintre cele mai de succes programe organizate de ROLANG. Anul trecut (2018), un număr de 42 de elevi au participat la programul lingvistic, printre care traducători, profesori universitari, scriitori, jurnaliști și membri ai misiunilor diplomatice din România. Materialele de curs se bazează pe cea de-a 3-a ediție a manualului „Learn Romanian”, scris de directorul general al școlii, dr. Mona Moldoveanu Pologea.

Nivelurile lingvistice sunt stabilite în conformitate cu Cadrul european comun de referință pentru limbi, iar comunicarea este punctul forte. Conversațiile și activitățile de comunicare se bazează pe ascultare, înțelegere, vocabular și exerciții de gramatică.

Taxa este de 295 de euro (pachet de bază: activități dimineața, sesiuni de Q & A și petreceri sociale) și 345 de euro (pachet complet: activități dimineața și după-amiaza, petreceri sociale), potrivit romania-insider.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol