22 ianuarie 2021, 5:58

Rolul implicării civice și a votului într-o democrație, în centrul unei dezbateri

Asociația Youth Vision for Society şi Parlamentul European, Biroul de Informare în Romania organizează joi, 17 ianuarie, o dezbatere numită: „Implicarea civică și votul – de la intenție la acțiune”, la Biroul Parlamentului European în România, la ora 18:00.

Prin această dezbatere, organizatorii vor să informeze tinerii de importanța votului, iar aceștia să conștientizeze că implicarea civică ține de educație.

„Implicarea civică, în toate aspectele sale, este strâns legată de o educație și de o informare corectă. În tabloul unei democrații intens testată, practicile și comportamentul civic al cetățenilor reprezintă un element de o importanță aparte. Dinamica continuă ce caracterizează ultimii ani ne arată ca implicarea civica, sub toate formele ei, și participarea oamenilor la viața comunității, preocupați să supravegheze buna guvernare, devine fie subiectul dezbaterilor, fie motiv de ingrijorare.

Ce înseamnă a fi un cetățean implicat civic? Sunt tinerii informați cu privire la rolul lor într-o societate democratică? Ce înseamnă dreptul la vot și ce schimbări produce? Ce motivații și valori determină un comportament civic? Acestea sunt doar o parte din întrebările la care vom încerca să găsim răspunsuri și soluții în cadrul acestui eveniment.

În această dezbatere ni se va alătura și Parlamentul European, Biroul de Informare în Romania, pentru a sublinia faptul că pe lângă cetățeni români suntem și cetățeni europeni. Alegerile pentru Parlamentul European se apropie cu pași repezi, iar acestea sunt la fel de importante ca orice alt proces electoral și necesită toată atenția noastră.

În contextul campaniei #DeDataAstaVotez, campanie de promovare a alegerilor europene din 26 mai 2019, vă invităm să dezbatem aceste subiecte împreună cu decidenţi politici, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile, jurnaliști și tineri interesați.”, au scris organizatorii pe pagina evenimentului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.