14 ianuarie 2023, 10:17

Roma – bonus la închirierea unui apartament pentru familiile de etnie romă

La Roma, fiecare familie de cetăţeni de etnie romă va primi un bonus de până în 10.000 de euro pentru aşa zisul „sprijin pentru locuinţă”, cu condiţia să plece definitiv din tabăra în care se află de ani de zile şi să închirieze un apartament.

Scopul Primăriei Romei este ca, până la finalul anului, trei tabere de nomazi să fie închise şi să se reia, astfel, procesul de incluziune a romilor în societate, potrivit corespondentei Radio România Actualități la Roma, Elena Postelnicu.

În următoarele 7 luni, până la finalul anului, Primăria Romei are în plan să închidă trei tabere de nomazi: Candoni, Salviati, Lombroso – în care locuiesc în medie 3.000 de cetăţeni, 70% dintre ei români. Pentru a-i motiva să plece, autorităţile vor oferi nomazilor un ajutor economic de până la 10.000 de euro denumiţi ”Sprijin pentru locuinţă”.

În plus, primăria, care a optat pentru o soluţie care să nu fie traumatică, se va ocupa şi de integrarea lor pe piaţa muncii, precum şi de şcolarizarea celor aproximativ 500 de copii.

Pentru subvenţia de 10.000 de euro este necesară semnarea şi înregistrarea contractului de închiriere a unei locuinţe individuale sau în coproprietate şi care va fi plătită direct proprietarilor locuinţei închiriate, până la o sumă maximă de 800 de euro pe lună.

Prin urmare, cetăţenii romi nu vor primi ajutorul pentru locuinţă în mod direct. Obiectivul autorităţilor din capitala italiană este acela de a desfiinţa toate cele şase tabere autorizate, încă locuite şi tot atâtea tabere ilegale pentru un total de aproximativ 6.000 de nomazi în oraş”, relatează corespondenta RRA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol