2 iulie 2020, 12:34

România, sub ape. Inundațiile amenință zeci de localități ale țării, în urma ploilor torențiale

Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au evacuat zeci de localități din țară. Printre cele mai afectate județe se numără Argeș, Botoșani și Hunedoara.

Precipitațiile au dus la formarea unor viituri pe râul Mâzgana, care a inundat zeci de gospodării din din localitatea Hârtiești, județul Argeș. Până în acest moment, din zona afectată au fost evacuate pentru o perioadă doar 4 persoane, iar alte două au fost salvate de sub ape de echipajele prezente la fața locului.

Și județul Botoșani este afectat de inundații, zona Prutului care străbate regiunea depășind cota periocolului de inudație. Astfel, localitațile Baranca, Rediu și Rădăuți Prut a fost nevoie de intervenția echipajelor speciale de salcare, pompieri și reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai autorităților publice locale pentru consolidarea accesului în locuințe cu saci cu nisip și panouri mobile, potrivit Libertatea. Totodată, preventiv, la nivelul județului Botoșani au fost evacuate mai bine de 160 de persoane din localitățile Baranca, Rădăuți Prut și Rediu.

Inundațiile au adus efecte severe și în alte 8 localități ale județului Hunedoara, acolo unde mai multe case au fost distruse de viitură. Potrivit informațiilor IGSU, pentru a atenționa din timp localnicii să acorde o atenție sporită măsurilor de autoprotecție au fost emise 8 atenționări prin sistemul RO-ALERT în Bistrița Năsăud, Botoșani, Neamț, Iași, Sălaj și Suceava.

Sursă Foto: pressalert.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.