28 iunie 2022, 1:25

Român arestat pentru TERORISM.  El voia să organizeze o caravană armată către Washington DC și ameinința că ucide un senator (VIDEO)

FBI a arestat un bărbat de 40 de ani pe numele Eduard Florea. După unele surse, voia să organizeze o caravană armată și să se îndrepte către Washington DC.

Un bărbat a fost arestat după ce FBI a percheziționat marți seară o casă din Queens, în urma amenințărilor online care ar fi fost postate după revoltele de săptămâna trecută de la Capitoliul SUA, potrivit NBC New York.

Suspectul, identificat ca Eduard Florea, a fost arestat de FBI în baza unei acuzații legate de arme, a declarat un oficial al forțelor de ordine, scrie Daily Mail.

FBI nu a făcut comentarii cu privire la acuzații specifice, confirmând doar că a fost făcută o arestare.

Locuința perchiziționată se află în apropiere de Elliot Avenue și 76th Street din Middle Village, a spus purtătorul de cuvânt al FBI.

Român arestat pentru terorism

Florea, despre care se credea că este responsabil pentru amenințările online, nu pare să fi fost la Capitoliu în timpul protestelor violente, a declarat o sursă din forțele de ordine.

Unele dintre postări ar fi vorbit despre organizarea unei caravane armate pentru a se îndrepta spre Washington D.C. Într-un alt mesaj pe rețeaua Parler, Florea a ameințat că ucide un înalt oficial american, Sen Raphael Warnock.

Nu era clar dacă Florea avea arme acasă. Florea are la activ o arestare și o condamnare pentru acuzații de deținere a armelor în 2014, potrivit unui înalt oficial al FBI. Se presupune, de asemenea, că Florea are legături cu grupul supremației albe Proud Boy

El a fost condamnat la un an cu executare. După ce poliția a găsit peste două duzini de arme în posesia sa în Staten Island, a declarat oficialul.

La fața locului s-au aflat anchetatorii din cadrul Grupului operativ comun pentru terorism, iar ancheta lor este în desfășurare.

Conform vecinilor, casa lui fusese filată de cel puțin patru zile de către cei de la FBI.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol