21 ianuarie 2020, 8:50

Român, lăudat de autoritățile din Italia: „Este unul dintre numeroşii cetăţeni primiţi cu dragoste în comunitatea noastră”

Un român ce locuiește în localitatea Oliveri din Sicilia, a cerut autoritățiilor să reamenajeze un parc de joacă pentru copii din zona.

Mă numesc Toma Ionel şi sunt din judeţul Vrancea. Cum în România locurile de muncă sunt şi nu prea, am decis să plec afară să muncesc. Sunt plecat de 10 ani din ţară, dintre care 7 ani am stat în Grecia şi de 3 ani sunt aici, în Italia, mai precis în Sicilia”, este povestea românului, conform adevarul.ro.

Reprezentații orașului au apreciat gestul bărbatului și au publicat povestea acestuia pe pagina de socializare a instituției.

Ion nu este din Oliveri. Locuieşte aici de puţin timp. Ca să fim sinceri, nici măcar nu este Italia, el vine din România. Este unul dintre numeroşii cetăţeni primiţi cu dragoste în comunitatea noastră. (…) Ion nu are un loc de muncă deocamdată. El este şomer de ceva timp. Din fericire, spiritul civic nu are cetăţenie, ci sălăşluieşte în sufletul fiecăruia dintre noi. (…) Dacă în aceste zile veţi vedea un bărbat brunet printre topogane şi copii, nu vă faceţi griji. Este unul dintre noi. Un prieten.”, se arată în postare.

Autorizația a fost obținută de român, iar autoritățiile au publicat și poze de la locul amenajat. Cetăţenii italieni au adus laude românului.

sursa foto: facebook.com

sursa foto: drapeauxunic.fr

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.