22 mai 2024, 9:20

România a câștigat finala Campionatului de Robotică din Coreea de Sud

Performanța tinerilor înscriși în programul BRD First Tech Challenge Romania devine tot mai
cunoscută peste hotare. De curând, trei echipe care fac parte din programul implementat la noi în
țară de Asociația „Nație Prin Educație” au câștigat mai multe premii în cadrul Campionatului de
Robotică din Coreea de Sud, medalia de aur și Winning Alliance Award fiind cele mai importante.

Meritul deosebit îi aparține echipei de robotică AutoVortex, care, odată ajunsă în finală, a
decis să facă alianță cu o altă echipă românească prezentă la concurs, Quantum Robotics. Împreună, tinerii au câștigat astfel încă o finală a unei competiții internaționale de prestigiu. Pe lângă această performanță, echipa AutoVortex, din care face parte și Victor, băiatul cel mare al Danei Războiu, a mai câștigat și premiile Captain of Alliance și Connect Award. Qube, cea de-a treia echipăromânească prezentă la concursul din Coreea de Sud a fost răsplătită cu premiul pentru design.

Elevii au petrecut acolo patru zile. Deplasarea în sine e destul de complicată, pentru că roboții lor trec prin controale riguroase în aeroport, care durează mult. Un drum de la București la Seul ajunge astfel să fie de 24 de ore, fiind foarte obositor. Sunt foarte mândră de ceea ce au realizat acolo”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”.

Având în vedere că asociația și proiectul din România au apărut tocmai datorită lui Victor, pasiunii lui și dorinței mele de a le da și altor copii șansa de a face robotică la noi în țară, sunt cu atât mai bucuroasă când Victor și echipa lui câștigă în afara țării o recunoaștere a faptului că românii sunt foarte buni la inovație și creativi până și într-un domeniu în care învățământul românesc nu oferă pregătire. După această performanță, mai mulți copii mi-au scris că sunt foarte motivați de succesul celor de la AutoVortex”, a continuat Dana Războiu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE