10 iulie 2020, 6:14

România a fost premiată la Olimpiada Europeană de Fizică de la Riga

Perfomanță de excepție pentru lotul olimpic de fizică al României la Olimpiada Europeană de Fizică de la Riga. Trei medalii de argint, o medalie de bronz și o mențiune de onoare au obținut elevii ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică București, la olimpiada desfășurată în Letonia, în perioada 31 mai – 4 iunie 2019.

Medaliile de argint au fost câștigate de Ștefan Dolteanu, Ionel-Emilian Chiosa și Iosif Theodor, medalia de bronz de Vasile Mihai, iar Sabina Drăgoi a primit mențiunea de onoare.

Lotul olimpic a fost coordonat de prof. Adrian Dafinei de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității București și prof. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Ministerul Educației a mai anunțat că România va găzdui cea de-a IV-a ediție a Olimpiadei Europene de Fizică, în mai 2020.

În organizarea olimpiadei, vor fi implicate Facultatea de Fizică din cadrul Universității București, precum și de Institutele de Fizică de pe platforma Măgurele: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul de Fizică Atomică, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.

Foto cover: Ministerul Educației Naționale


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.