6 iunie 2020, 21:27

România are 300 000 de hectare de păduri virgine, mai mult decât în orice zonă temperată din UE

Organizația ecologică Greenpeace România a făcut publică „Harta pădurilor virgine potențiale din România”, în colaborare cu Universitatea Eberswalde din Germania și Universitatea Al. I. Cuza din Iași.

Potrivit datelor Greenpeace, Munții Carpați din România sunt acoperiți de cele mai vaste păduri virgine din zona temperată a Uniunii Europene. Totodată, în aceste păduri trăiesc aproximativ 13 mii de specii, inclusiv cea mai mare populație de urși din Europa, dar și specii rare precum lupul sau râsul. Din păcate, pădurile virgine se află într-o stare avansată de degradare datorită lipsei de responsabilitate din partea autorităților.

sursa: mapsofworld.com

Realizarea hărții a durat un an de zile și a însemnat evaluarea a aproape 6 000 000 hectare de păduri. Din cele 6 milioane de hectare, 295 de mii reprezintă păduri virgine potențiale.

sursa: wwf.panda.org

Ne așteptăm ca acest exercițiu să fie considerat de către Ministerul Apelor și Pădurilor o invitație la acțiuni rapide si concrete pentru salvarea pădurilor virgine din România. Primul pas în protejarea acestor ecosisteme extraordinare este realizarea unei evaluări preliminare care să ofere o estimare a suprafeței totale potențiale și să restrângă aria de parcurs în teren pentru documentare. Exact asta oferă Harta pădurilor virgine potențiale realizate de Greenpeace România, împreună cu Universitatea Eberswalde și Universitatea Al. I. Cuza din Iași”, a declarat Valentin Sălăgeanu, coordonator de campanie păduri si biodiversitate Greenpeace România, potrivit magnanews.ro.

 

[Sursă imagine: romania-insider.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. […] Citiți și: România are 300 000 de hectare de păduri virgine, mai mult decât în orice zonă temperată din U… […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.