17 martie 2024, 23:57

România are potențial turistic, dar nu-l promovăm!- Tudor Gabriel Iaver- argumente privind problema turismului românesc

România are potențial turistic, dar nu știm să îl promovăm! Aceasta este concluzia la care au ajuns cu siguranță majoritatea persoanelor care au pășit pe teritoriu românesc.

Deși avem o țară cu multe resurse naturale și tradiții, nu avem infrastructură și nici prea mulți angajați specializați în domeniu. Astfel observăm cu dezamăgire, că la noi turismul nu reprezintă o prioritate, chiar dacă natura a fost darnică, însă vom aprofunda subiectul în interviul ce urmează, pentru că dornici fiind de a afla și părerea unui om din aria turistică, am luat legătura cu Tudor Gabriel Iaver (ghid de turism) și am aflat următoarele:

Sursa: facebook.com

Buna Tudor! Având în vedere faptul că job-ul tău este în strânsă legătură cu destinațiile turistice, spune-mi te rog, care consideri că sunt cele mai atractive din țara noastră, ținând cont și de aspectul calitate-preț?

Bună! Dacă ne raportăm și la anotimp, aș începe cu Delta Dunării, unde au început să vină din ce în ce mai mulți turiști, atât străini, cât și români, înregistrându-se un număr mai crescut al rezervărilor la hoteluri. În altă ordine de idei aș menționa Bucovina, deoarece este foarte căutată pentru tradiții și obiceiuri și desigur, fiind an centenar, nu putem uita de Alba Iulia unde vor fi foarte multe evenimente.

Sursa: cugetliber.ro

Într-adevăr Delta Dunării este un dar al naturii care cred că se află pe toate listele de vacante ale turiștilor. Așadar am vorbit despre preferințele tale, dar care sunt cele mai căutate destinații de turiști?

Depinde, dacă ne referim la turiști din afara țării, având în vedere că aterizează la București, acesta este un prim punct de interes, apoi Valea Prahovei cu destinația Bran, Brașov. În general lumea vine să vadă Palatul Parlamentului, Castelul Bran de exemplu.

Sursa: rador.ro

Tudor, mi-ai spus despre cele mai cunoscute obiective turistice, dar România ascunde și altele de o frumusețe și un interes la fel de mare sau poate chiar peste, așa că vine întrebarea mea, ești de părere că unele locuri cu potențial nu sunt valorificate?

Da, cu siguranță și aici putem vorbi de Băile Herculane, o destinație care nu este exploatată la nici 50% din potențialul său, tot aici se încadrează și zona Munților Apuseni, Cazinoul din Constanța și desigur zona Gorjului.

Sursa: nphotographer.wordpress.com

Văzând clar că cei în măsură să ia atitudine privind fructificarea acestor zone nu reacționează, tu cum ai dezvolta turismul românesc?

Eu aș vedea dezvoltarea pe baza particularității fiecărei țări în parte, iar în România aș dezvolta componenta sportivă, cu trasee de bicicletă de-a lungul Dunării de exemplu, croaziere, iar în Transilvania, Bucovina și zona Iașului m-aș axa pe cultură și pelerinaj. Însă, din punctul meu de vedere, baza constă în promovare, orice lucru cu o promovare bună este propulsat fără doar și poate, așa că spun cu toată încrederea că cea mai importantă problemă în dezvoltarea turismului la noi în țară este slaba promovare, sau chiar lipsa ei.

Sursa: croaziere.net

Cu siguranță ideile tale ar ajuta mult, fiind în același timp foarte inspirate și pline de logică, așadar ultima întrebare o s-o folosesc pentru a afla, dacă am face un top 10 al țărilor din Europa din punct de vedere al frumuseților naturale, unde ai plasa România?

Ca să nu zic chiar numărul 1, cu toată sinceritatea, o așez pe locul 3. Bine, un top real e greu de făcut, pentru că ține de fiecare în parte, de ce așteptări are, de preferințe, eu sunt încântat de țara mea pentru că e plină de diversitate și pentru că e deținătoarea multor peisaje care se regăsesc foarte greu în afară, sau poate chiar deloc. Aici avem Cazanele Dunării, Munți, Mare, Barajul Bicazului e un alt exemplu bun, Delta Dunării etc.

Sursa: srpskoblago.rs


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol