25 februarie 2020, 17:55

România are prima grădiniţă canadiană din sud-estul Europei. Ambasadorul Canadei promite fondarea unei școli româno-canadiene

În România a fost inaugurată prima grădiniţă canadiană din sud-estul Europei.

Ambasadorul Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilton, a inaugurat luni, la Sibiu, grădinița canadiană. Acesta a mai anunțat că va înfiinţa și prima scoală privată româno-canadiană în septembrie 2020, aceasta urmând să facă parte dintr-o reţea de învăţământ internaţională.

La grădiniță un părinte plăteşte lunar, pentru un copil, o taxă de cel puţin 1.000 de lei.

Astăzi a fost deschisă prima grădiniţă Maple Bear cu două grupe. Sunt 32 de copii care au început azi grădiniţa. Despre taxă vă pot spune că diferă de la program scurt, la program prelungit, începe de la 1.000 de lei şi poate ajunge până la 1.400 de lei şi taxa se plăteşte lunar”, a declarat Ileana Vrânceanu, membru fondator al şcolii, prezintă agerpres.ro.

Copiii vor învăţa în română şi engleză şi educatorii de la grădiniţă vor fi învăţătorii de la şcoală.

Ambasadorul Kevin Hamilton a declarat că: „Sibiul este un judeţ în care îţi doreşti să te stabileşti şi să îţi creşti copiii. Sunteţi binecuvântaţi din punct de vedere geografic, iar oamenii sunt minunaţi aici. Observatorii Canadei prezenţi la summitul Consiliului Uniunii Europene organizat la Sibiu au fost foarte încântaţi de oraş. Cred că este momentul ca noi, ambasada, să profităm de imaginea bună pe care o are Sibiul în faţa canadienilor şi să încurajăm companiile să vină şi să investească aici„.

 

sursa foto: romaniatv.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.