17 iunie 2021, 11:19

România, campioană europeană la Campionatul Internaţional de Robotică „FTC Russia 2021”

România a participat la Campionatul Internaţional de Robotică „FTC Russia 2021”, desfăşurat în Federaţia Rusă în perioada 23-25 aprilie.

Echipa națională de robotică este câştigătoarea premiului I şi a medaliilor de aur.

Membrii echipei au trecut și prin peripeții. Autorităție ruse ”au uitat” să elibereze aprobările necesare pentru ca tinerii români să intre în Federația Rusă.

Din fericire, reprezentanții Ministerului român al Afacerilor Externe i-au ajutat pe tinerii pasionați de robotică să ajungă în Rusia.

Se pare că ei (autoritățile ruse, n. red.) au uitat că o să mai vină și români, și cu 2 săptămâni înainte de plecare, când am aplicat pentru viză, nu apăream în nicio bază de date. Soluția câștigătoare, să zic așa, salvatoare, a venit din partea României, a celor de la Ministerul de Externe, care au fost super drăguți, ne-au ajutat cu pașapoarte diplomatice. Nu ne așteptam”, a declarat Ionuț Panea, lider al echipei AutoVortex, conform stirileprotv.ro.

Echipa de robotică AutoVortex, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, care a participat la concursul este: Dimitrie Cudrici (clasa a XI-a), Andrei-Laurenţiu Radu (clasa a XI-a), Răzvan Boabeş (clasa a IX-a), Andrei Dunuţă (clasa a X-a), Ştefan Caraenache (clasa a IX-a), Theodor Vasile (clasa a VII-a), Ana Lipianu (clasa a XII-a), Carina Grec (clasa a XI-a), Răzvan Milea (clasa a IX-a), Catrinel Amariei (clasa a XI-a), Luca Rusu (clasa a IX-a), Radu Ungureanu (clasa a X-a).

sursa foto: twitter.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.