2 iunie 2020, 23:37

România, campioană europeană la Securitate Cibernetică. 10 tineri au cucerit cea de-a șașea ediție

Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) 2019 a avut loc în perioada 9-11 octombrie și a fost organizată în premieră în ţara noastră. Ajunsă la cea de-a şasea ediţie a reunit echipe din 20 de state, formate din tineri elevi şi studenţi pasionaţi de cybersecurity care s-au luptat pentru marele trofeu.

Țările înscrise în competiţia desfăşurată la Bucureşti a fost completată de Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Elveţia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania, Portugalia şi Marea Britanie.

Reprezentativa României s-a clasat pe locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică 

România a fost prezentă la European Cyber Security Challenge 2019 cu un lot format din 10 tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, selectaţi din peste 300 de potenţiali competitori: Robert Vulpe (căpitan), Florian-Robert Dobre, Dragoş Albăstroiu, Ioan Dragomir, Mihai Dăncăescu, Cristian Done, Matei Bădănoiu, Alexandru Ţop, Tudor Moga şi Mihai Cioată, arată comunicatul de presă citat de agerpres.ro.

Podiumul a fost completat de Italia (locul II) şi Austria (locul III).

Clasamentul final a rezultat în urma parcurgerii de către participanţi a testelor din domenii precum securitate web, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii, programare, atac şi apărare, securitate Linux / windows / macOS, securitate dispozitive mobile şi IoT.

România a reuşit să obţină titlul de vicecampioană în 2016 şi 2017 iar în 2015 şi 2016 a fost desemnată de juriu ca având cea mai bună expunere a modului în care a rezolvat sarcinile din concurs.

sursa foto: puterea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.