CITIRE

România, campioană mondială la robotică

România, campioană mondială la robotică

Performanță incredibilă pentru România: echipa de robotică RobotX Hunedoara a obținut 5 premii la diverse categorii din cadrul Olimpiadei FIRST Global Challenge 2018 din Mexic.

Tinerii au reușit să contruiască robotul care le-a adus succesul în mai puțin de trei luni: „Robotul trebuie să ia obiecte de diverse forme şi diverse dimensiuni şi să le ducă cât de repede se poate în alte locuri, uneori şi la altă înălţime, tot concursul era o metaforă legată de energie, avea de alimentat diverse centrale electrice, fie că era vorba de panouri solare, turbine de vânt, centrale de combustie sau centrale nucleare, totul contra cronometru şi contra adversarilor tăi”, explică Mircea Nistor, antrenorul tehnic al echipei RobotX Hunedoara.

„Sincer încă nu realizez faptul că am câştigat atât de multe lucruri, ceea ce m-a surprins foarte mult a fost premiul Einstein Award, la care nu ne-am aşteptat, a venit dintr-o dată. Acest premiu a venit după decernarea premiului de câştigător al finalei. Nu ne venea să credem, fiindcă Einstein Award-ul este cel mai important lucru”, spune Darius Lorinczi, de la echipa RobotX Hunedoara.

La competiţie au concurat echipe din 175 de ţări.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.