23 iulie 2024, 8:25

România cumpără obuziere de 155mm din Coreea de Sud

Armata română va avea tunuri de 155 de milimetri din Coreea de Sud. Ministerul Apărării a anunţat că firma Hanua este câştigătoarea contractului de peste 4 miliarde de lei. România va cumpăra câteva zeci de obuziere șenilate, primele urmând să fie predate armatei peste doi ani și jumătate.

Armata română va cumpără de la firma sud-coreeană 54 de obuziere șenilate K-9 Tunet, 84 de vehicule de suport și peste 17.000 de lovituri de 155 de mm. Un astfel de tun de mare calibru poate distruge cu 4 lovituri o suprafață de mărimea unui stadion, iar într-un singur minut trage 8 proiectile.

Primele 18 obuziere vor fi făcute în Coreea de Sud, în fabrica din Changwon, la 300 de km de capitala Seul. Acestea trebuie predate armatei române în doi ani și jumătate. Următoarele 36 de obuziere vor fi asamblate în România. Potrivit fabricantului, K-9 Tunet a fost testat în cele mai grele condiții.

Cu peste 100.000 de angajați și o cifra de afaceri de 65 de miliarde de dolari, compania care produce obuzierul K-9 Tunet este al șaptelea grup că importanța din Coreea de Sud, scrie TVR Info.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol