19 septembrie 2020, 15:17

România devine centrul mondial al alergării montane. Câte țări vor avea reprezentanți la EcoRun Moeciu

În weekend-ul 3-5 mai concursul EcoRun Moieciu ajunge la cea de a zecea ediție. În cadrul acestei ediții aniversare vor participa  sportivi din 21 de țări. Competiția propune două curse pentru adulți: maraton, 42 de kilometri și cros, 14 kilometri, dar și o cursa destinată celor mai mici.

Peste două mii de alergători sunt așteptati să ia startul la Cros și la Maraton. Un număr incredibil de 726 de fete se vor afla la start alături de 650 de copii. Steagurile multicolore vor anima centrul satului și au fost deja plasate de organizatori.

Sursa infobrasov.net

„Am crescut cu fiecare ediție, iar acum, având în spate toată experiență și o echipa extraordinară, așteptăm cu nerăbdare să trăim în 2019 emoția unui nou Start. Parcursul traseului este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus. Oferă alergătorilor și susțînătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului”, declară organizatorii EcoRun Moieciu, potrivit aimx.ro.

Pasionații de mișcare în aer liber și iubitorii de munte au posibilitatea de a participa la trei categorii distincte:

Sursa 3atlon.ro

Maratonul este un concurs destinat alergătorilor experimentați și celor care doresc să-și depășească limitele. Va fi o cursa pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferența de nivel de cca +2300m. Startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

Crosul este o cursa destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m. Startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.

EcoKids este un concurs destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani. În funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe (între 200 și 1900 de metri).

Sursa runners.worldofo.com

Ionuț Zinca este alergătorul care deține ambele recorduri la EcoRun Moieciu. A reușit cel mai bun timp din istoria cursei de cros în 2015: 56.04. La ediția precedentă a devenit și cel mai rapid alergător al maratonului: 3.27.11.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.