7 iunie 2020, 11:44

România este pe primul loc în Europa de Est la producția de energie regenerabilă EXCLUSIV Institutul Verde

Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă a publicat un nou raport prin care este demonstrat că o treime din energia lumii provine din surse regenerabile.

Energia din surse eoliene și solare a crescut considerabil. De exemplu, Asia a înregistrat o creștere de 11%, în timp ce în Africa, creșterea a fost de puțin peste 8.4%. Energia eoliană a cunoscut o creștere de aproximativ 49 GW, în timp ce energia solară a crescut cu 94 GW.

La nivel global, capacitatea totală de generare a energiei din surse regenerabile a ajuns la 2.351 GW la sfârșitul anului trecut – aproximativ o treime din capacitatea totală instalată a energiei electrice. Hidrocentralele reprezintă cea mai mare pondere, cu o capacitate instalată de 1 172 GW – aproximativ jumătate din total. Energia eoliană și cea solară reprezintă cea mai mare parte a restului cu capacități de 564 GW și, respectiv, 480 GW. Alte energii regenerabile au inclus 121 GW de bioenergie, 13 GW de energie geotermală și 500 de MW de energie marină (maree, valuri și ocean).

Pentru a afla mai multe despre ce înseamnă de fapt aceste date și impactul pe care l-ar putea avea schimbarea modului de producție a energiei, Edițiadedimineață.ro a luat legătura cu un reprezentant al Institutului Verde, una dintre cele mai prezente asociații ecologiste din România:

„Eu cred că acest procent ar trebui crescut și ceea ce se întâmplă în Germania și în țările din vest unde politica Verzilor începe să fie luată în considerare, iar anul viitor urmează să se închidă centralele nucleare din Germania și își măresc procentul de energie regenerabilă pentru a înlocui procentul de energie produs de centralele nucleare. Mi se pare un exemplu foarte bun, România este pe primul loc în Europa de Est la producția de energie regenerabilă și cred că mai putem merge pe energia eoliană, retehnologizarea centralelor existente până la închiderea lor. Încă nu există o programă la nivel de strategie de țară în ceea ce privește închiderea centralelor de cărbune”, ne-a declarat Silviu Dumitru, secretar al Institutului Verde.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.