21 ianuarie 2020, 7:42

România face parte din topul celor mai sigure țări din lume. Află ce poziție ocupă țara noastră

Potrivit raportului anual realizat deGlobal Peace Index, România ocupă locul 25 în topul celor mai „pașnice” țări din lume, anunță Libertatea.

Conform sursei citate anterior, se pare că România a mai coborât o poziție în clasamentul realizat de cei ce la Global Peace Index, în anul 2018 situându-se pe poziția 24, însă reușește să se mențină printre țările cu un grad ridicat de siguranță, având un scor de 1606 puncte.

Țara care ocupă locul întâi în rândul celor mai sigure țări din lume este Islanda (1.072 de puncte), urmată de Noua Zeelandă (1221 de puncte), reușind să își păstreze pozițiile ocupate în 2018.

„Instituțiile, atitudinile și structurile de pace puternice pe care Islanda le susține au susținut rezistența țării împotriva șocurilor interne mici”, se arată în comunicatul celor care au realizat acest studiu, citat de Libertatea.

În acest an, în top a urcat și Portugalia, cu un punctaj de (1274 de puncte). Mai mult, dintre toate cele 24 de țări care ocupă primele poziții în clasament, 16 sunt din Europa. Totodată, se pare că România a reușit săse situeze cu mult înaintea Spaniei (locul 32), Italiei (39), Marea Britanie (45), iar SUA ocupă abia locul 128.

Pe de cealalată parte, printre cele mai nesigure țări din lume se numără Afganistan (3.574 de puncte), Siria (3.566 de puncte) și Sudanul de Sud (3.526 de puncte).

Topul cuprinde 163 de țări, iar pentru realizarea punctajului s-au luat în calcul mai multe caracteristici, precum heltuielile legate de operațiunile militare, dar și numărul morților în urma unor conflicte sau acte teroriste. Față de cifrele de anul trecut, datele recentului raport arată că în peste 86 de state au scoruri mai bune decât anul trecut, iar în peste 76 situația s-a deteriorat.

Sursă Foto: montsame.mn

Topul celor mai sigure state din lume

Sursă Foto: Libertatea.ro

Sursă Foto: Libertatea.ro

Sursă Foto: Libertatea.ro

Sursă Foto: washingtontimes.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.