5 august 2020, 5:05

România, gata să cucerească Ungaria! Arma secretă: un robot profesor de muzica realizat de doi elevi români

România participă la competiţia internaţională de robotică World Robot Olympiad din Ungaria, la Gyor, în perioada 8-10 noiembrie.

Doi elevi de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău au creat un robot ce imită un profesor de muzică ce va reprezenta ţara noastră la competiţie. Răzvan Tişa şi Alexandru Contraş, elevi în clasa a XI-a, au obţinut în luna mai locul I la secţiunea Creativitate a Olimpiadei de Robotică „World Robot Olympiad” de la Bucureşti.

Robotul Roby are atribuţiile unui profesor de muzică, respectiv cântă la pian şi predă, fiind realizat din kituri lego şi piesele metalice. Robotul are parte de mişcare cu ghidaje, iar apăsarea clapelor se face cu ajutorul unor motoare. El are, asemeni unei fiinţe umane, picioare, corp, mâini şi cap, transmite agerpres.ro.

Am mers pe această temă de educaţie muzicală pentru că noi considerăm că se pune prea mult accent pe disciplinele principale, cum ar fi matematica şi româna. Uităm de multe ori de părţile artistice de care avem nevoie pentru a ne simţi bine zi de zi. Robotul poate să interacţioneze cu elevii, vocal, şi mai poate să îi urmărească. De asemenea, Roby poate fi controlat cu ajutorul unui telefon sau laptop„, a afirmat Răzvan Tişa.

sursa foto: sparknews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.