CITIRE

România înregistrează scoruri bune în raportul glo...

România înregistrează scoruri bune în raportul global privind securitatea alimentară

Indicele global al securității alimentare din 2018 oferă o perspectivă mondială asupra vulnerabilității țărilor în privința insecurității alimentare bazată pe riscurile legate de resurse.

În ediția din acest an, România se situează pe locul 38, cu un scor de 68,9 puncte, în creștere cu un punct față de anul trecut.

Divizia Agriculturii DowDuPont și Economist Intelligence Unit (EIU) au publicat rezultatele Indicele Global Food Security 2018 – GFSI. Indicele analizează aspectele esențiale ale accesibilității, disponibilității și calității produselor alimentare din 113 țări, oferind un cadru comun pentru înțelegerea cauzelor insecurității alimentare globale.

România se situează pe locul 38, mai bine decât vecina Bulgaria (47), Rusia (42), China (46) și Turcia (48), dar mai prost decât Ungaria, Polonia sau Republica Cehă. Dintre cele trei criterii analizate, România a obținut cel mai bun punctaj pentru calitatea și siguranța alimentelor (locul 32 în lume), urmată de disponibilitatea alimentelor (poziția 35) și prețul accesibil (locul 43).

Astfel, s-a constatat existența unui mediu favorabil pentru siguranța alimentelor, dar și o mare varietate de surse de finanțare pentru agricultori.

Raportul menționează dedicarea autorităților române de a ridica standardele alimentare, existența unei diete echilibrate și nutritive, prezența unei strategii de îmbunătățire a nutriției și colectarea datelor privind deficiențele nutriționale, potrivit unui comunicat de presă.

Siguranța alimentară în România este susținută de o capacitate suficientă pentru depozitarea alimentelor, potrivit indicelui. De asemenea, românii au acces foarte bun la sursele de apă potabilă, precum și o rețea bine dezvoltată de magazine alimentare.

România a înregistrat scoruri scăzute pentru procentul ridicat de venituri de familie cheltuite pentru procurarea alimentelor, infrastructura agricolă și volatilitatea producției agricole, potrivit Romania Insider.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.