21 aprilie 2021, 22:27

România, lider în UE la numărul de noi cazuri de COVID-19. Raportul internațional al ultimelor 14 zile

România se poziționează pe primele locuri în clasamentul infectătilor cu noul coronavirus. Situația epidemiologică, la nivel european, devine din ce în ce mai îngrijorătoare, motiv pentru care mai multe state revin la vechile restricții, implementate în primul val al pandemiei.

Cu toate acestea, numărul cazurilor cresc constant, iar România a ajuns să adune cele mai multe cazuri noi de coronavirus de la nivelul înregii Uniuni Europene (11.599), fiind depășită, doar în unele condiții, de Rusia, o țară cu un număr mult mai mare de locuitori.

Astfel, raportat la numărul de locuitori, România a reușit să adune 60 de cazuri noi de infectare cu coronavirus la milion, depășind Rusia, cu o incidență a cazurilor de (40/milion), fiind depășită doar de Luxembourg cu peste 200/milion, potrivit biziday.ro. 

România a înregistrat săptămâna trecută 7.340 de noi infectări cu COVID-19, stabilindu-se o creștere cu 48% față de săptămânile anterioare.

În urma raportărilor din ultimele șapte zile ale testelor pozitive s-a putut stabili un clasament, în care Croația ocupă prima poziție urmată de Bulgaria și România. Cu toate acestea, clasamentul a fost restabilit după raportarea de sâmbătă, când autoritățile din România au raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei și până în prezent, prin emiterea rezultatelor a peste 11 mii de teste prelucrate anterior, ceea ce a scăzut media zilnică la sub 4%.

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri (11.599 de cazuri noi), România a reușit să depășească, în ultimele 14 zile, țări precum Ucraina, ce deține o populație dublă, dar și toate celelalte țări europene, cu excepția Rusiei.

În ceea ce privesc raportările în funcție de populație, România obține constant locul doi, la nivel european, în privința incidenței de noi cazuri zilnice depistate, începând cu data de 20 iulie. În acest clasament este depășită doar de Luxembourg, o țară mult mai mică, în care autoritățile depistează în prezent chiar și 100-200 de cazuri pe zi.

Sursă Foto: newmoney.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.