5 octombrie 2022, 9:36

România, noi victorii la tenis de masă! Cine sunt sportivii români care vor să câștige Campionatele Mondiale

Jucătoarele române Bernadette Szőcs şi Elizabeta Samara s-au calificat, marţi, în şaisprezecimile de finală ale probei feminine de simplu, la Campionatele Mondiale individuale de tenis de masă de la Budapesta.

Cele două au ajuns şi în optimile probei feminine de dublu, fază în care au reuşit să acceadă la masculin Ovidiu Ionescu şi spaniolul Alvaro Robles. La dublu mixt, Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-au calificat şi ei în optimi.

Bernadette Szőcs

Sursa adevarul.ro

Bernadette Szőcs (n. 5 martie 1995, Târgu Mureș) este o jucătoare de tenis de masă de etnie maghiară din România, câștigătoare a turneului Qatar Open din 2015, categoria Under-21.

Bernadette Szocs este cea mai tânără jucătoare din istoria tenisului de masă din Europa care reuşeşte să obţină aurul. Berni, cum îi spun prietenii, s-a mutat la Bistriţa la 10 ani, pentru a face performanţă şi a învăţat limba română de la antrenorul său Gheorghe Bozga.

Aceasta recunoaşte că pentru a ajunge la astfel de performanţe este nevoită să dedice mai tot timpul sportului şi pregătirii fizice, având foarte puţin timp pentru prieteni. Atunci când are timp liber, Berni preferă să urmărească alte sporturi sau să îşi revadă meciurile, dar îi place şi să meargă la cumpărături şi să călătorească. Excursiile, fie ele şi de 2-3 zile o ajută pe româncă să îşi încarce bateriile şi să se deconecteze, potrivit adevarul.ro.

Elizabeta Samara

Sursa tv.ittf.com

Elizabeta Samara (n. 15 aprilie 1989, Constanța) este o jucătoare română de tenis de masă de origine aromână, campioană europeană în 2005, 2009, 2011 și 2015.

De la primul contact cu tenisul de masă până la titluri internaționale, Samara s-a dedicat și a trăit visul de succes în sportul de performanță.  A colaborat în toată carieră cu Viorel Filimon, a depășit momente dificile și s-a bucurat de trofeele câștigate în competițiile interne și internaționale. Eliza Samara rămâne un model pentru nouă generație din tenisul de masă românesc, conform aimx.ro.

Ovidiu Ionescu

Sursa libertatea.ro

Ovidiu Ionescu (n. 28 iunie 1989) este un jucător profesionist de tenis de masă din România care joacă cu Post SV Mühlhausen și SCM Gloria Buzău.

Punctul forte al lui Ovidiu este spiritul de luptă. „Acest lucru mă caracterizează de când eram copil. Niciodată nu mă dau bătut. Ca și joc, lovitura de forhand este principala mea armă, care mă ajută de multe ori să ies din situații dificile”, a declarat tânărul potrivit aimx.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol