16 septembrie 2023, 11:31

“România nu e primită în Schengen din cauza influențelor rusești din Austria”

Fostul ambasador al SUA în România Adrian Zuckerman a declarat că ţara noastră trebuie să aibă curajul de a lupta pentru acceptarea în spaţiul Schengen. Fostul diplomat a susţinut la TVR Info că poziţia autorităţilor de la Viena este nejustificată, iar în spatele refuzului aderării țării noastre s-ar afla influenţele ruseşti.

Zuckerman a pus respingerea României în spațiul Schengen pe seama protecţionismului, în cazul Olandei, şi a influenţei ruse, în cazul Austriei, scrie News.ro

„Cred că austriecii, ungurii, olandezii trebuie să aibă ruşine că blochează România să intre în Schengen. Este un amestec de protecţionism al industriei agriculturii, al portului din Olanda, e o influenţă rusă în Ungaria şi Austria, în opinia mea, care îi face să blocheze. (…) Motivele spuse de ministrul de Interne al Austriei că sunt sindicate de trafic de persoane în România – e ceva de necrezut. Cele mai mari astfel de sindicate sunt în Olanda, Franţa şi Europa de Vest. E ruşine şi România trebuie să aibă curaj să nu mai accepte această neacceptare în Schengen”, a declarat Zuckerman.

Adrian Zuckerman a fost ambasador al SUA în România în perioada 2019-2021.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol