19 octombrie 2020, 18:53

România pe ”lista neagră”. Lista țărilor care ne impun restricţii de călătorie

România are confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Conform Centrului European de Control al Bolilor, ne aflăm pe locul doi în Uniunea Europeană, după Luxemburg, din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni.

Mai multe țări din Europa au impus restricții de călătorie pentru intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor români.

Austria – impune un test negativ prelevat la numai 72 de ore. În absența acestuia vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, imediat după intrarea în Austria.

Grecia-  impune un test negativ la coronavirus, făcut în ultimele 72 de ore şi pentru cei care vin cu avionul.

În Bosnia şi Herţegovina se impune prezentărea unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Ungaria vor fi obligați, începând de miercuri, să intre în carantină pe care o pot părăsi doar după două teste COVID negative, efectuate la interval de 48 de ore.

Iar dacă ajungem în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia, Belgia, Olanda, Marea Britanie şi Irlanda suntem obligați să intrăm în izolare, pentru 14 zile, informează stirileprotv.ro.

Cipru nu ne mai primeşte deloc în vacanţă. Cei care nu fac parte din categoria cetățenilor ciprioți sau a cetățenilor străini cu drept de rezidență în Cipru trebuie să prezinte:

  • autorizația de călătorie, obținută prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy. Înregistrarea călătoriei trebuie efectuată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizația presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 și introducerea datelor de zbor;
  • un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Republicii Cipru, atestat printr-un certificat în limba engleză;
  • permisul special eliberat de Ministerul de Interne pentru persoanele nerezidente. Cererile pentru permisul special vor fi transmise prin intermediul poștei electronice la e-mail-ul: [email protected]

Lituania, Finlanda şi Moldova – interzic complet accesul românilor, cu excepţia rezidenților sau celor care merg la muncă ori la studii.

sursa foto: stirileprotv.ro

sursa foto: stirileprotv.ro

sursa foto: ziare.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.