5 iunie 2020, 21:54

România pierde cu fruntea sus calificarea în finala EURO 2019. Parcurs senzațional al tricolorilor în fața marilor echipe ale lumii

Echipa Națională a României Under-21 a pierdut în semifinala EURO 2019, în fața de reprezentantei Germaniei U-21, cu un scor de 4-2. După un meci greu, cu multe ocazii pe poartă și cu două înscrieri ale tricolorilor, nemții au reușit să se adune pe finalul celei de-a doua reprize și au întors rezultatul în favoarea lor.

Germania a deschis scorul acestei partide, Nadiem Amiri fiind cel care a reușit să marcheze în urma unui contratac, cu un șut din afara careului. România a marcat primul gol în minutul 26 al primei reprize prin lovitura lui Pușcaș, iar cel de-al doilea a fost înscris de Ivan care a reușit să îi centreze perfect lui Pușcaș și a înscris printr-o lovitură de cap.

Echipa națională a ținut piept rivalei germane prima repriză, fiind și cea mai bună performanță a României la EURO 2019. Cu toate acestea, pe parcusul celei de-a doua reprize, nemți au reușit să se mobilizeze și să răstoarne scorul. Luca Waldschmidt a egalat din penalty și a mai înscris încă un gol perfect (bară – gol),  în minutul 90.

Tricolorii au avut un parcurs spectaculos, însă, efortul depus de jucători pe o căldură sufocantă (au fost 38 de grade celsius pe teren), dar şi ziua în plus de odihnă pe care a avut-o Germania au făcut diferența pe finalul meciului, când din lipsă de concentrare românii au lasat să le scape câteva greșeli.

Președintele Klaus Iohannis, alături de naționala României

Cu câteva minute înainte de începerea meciului din această seară, președintele Klaus Iohannis a ținut să ureze succes echipei naționale de fotbal a României Under-21 în semifinala Campionatului European, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Membrii celor două echipe

ROMÂNIA: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan – 9. Pușcaș.

Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 2. Boboc, 7. Coman, 11. Petre, 13. Grigore, 14. Dragomir, 15. Ghiță, 16. Nedelcu, 18. Rus, 20. Ciobanu, 22. Olaru

GERMANIA: 1. Nübel – 3. Klostermann, 4. Tah (c), 5. Baumgartl, 14. Mittelstädt – 6. M. Eggestein – 19. Neuhaus, 8. Dahoud, 7. Öztunali – 10. Waldschmidt, 18. Amiri.

Rezerve: 12. Müller, 23. Schubert – 9. L. Nmecha, 11. Richter, 13. J. Eggestein, 15. Anton, 16. Serdar, 17. Uduokhai, 20. Koch, 21. Maier, 22. Löwen

Selecționer: Stefan Kuntz

În ultima confruntare dintre cele două echipe, reprezentanta României a fost învinsă cu un scor de 8-0. Meciul a fost disputat în preliminariile Campionatului European din 2015.

Sursă Cover Foto: Playtech.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.