1 iunie 2020, 15:57

România poate deveni al treilea producător de gaze din Europa. Iată care sunt cauzele

România ar putea deveni al treilea producător de gaze naturale din Europa, datorită proiectelor  de gaze naturale din Marea Neagră, a declarat Francois-Regis Mouton, directorul afacerilor UE la Asociația Internațională a Producătorilor de Petrol și Gaze (IOGP).

El a adăugat că resursele potențiale de gaz din Marea Neagră depășesc 200 de miliarde de metri cubi. Aceste resurse vor duce la diversificarea furnizării de gaze naturale în Europa de Sud-Est.

Potrivit unui studiu Deloitte, investițiile în gazul din Marea Neagră vor genera venituri bugetare suplimentare de 26 de miliarde de dolari și vor adăuga până în 2040 aproximativ 40 de miliarde de dolari în PIB-ul României.

Sursa realitatea.net

Ungaria este oficial primul client pentru gazul din Marea Neagră din România, după ce guvernul ungar a semnat un acord cu grupul american ExxonMobil pentru livrările de gaze începând din 2022. Aceste livrări vor acoperi jumătate din consumul anual de gaze din Ungaria, care în prezent este de aproximativ 10 miliarde metri cubi, conform romania-insider.com

Cu toate acestea, decizia ar impune ca transportarea de gaze naturale Transgaz, deținută de stat, să finalizeze a doua fază a conductei BRUA, ceea ce ar permite creșterea transportului de gaze din România în Ungaria la 4,4 miliarde metri cubi pe an. Întreaga capacitate a conductei a fost rezervată de două companii maghiare până în 2037.

Sursa www.dcnews.ro

În prezent, Ungaria importă 85% din gazul său prin grupul rus Gazprom. ExxonMobil și grupul românesc OMV Petrom operează cel mai mare perimetru de gaze prin sonde depărtate de țărm din Marea Neagră.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.