CITIRE

România, prezentă și în acest an la Târgul de cart...

România, prezentă și în acest an la Târgul de carte de la Göteborg

România va participa și în acest an la Târgul de carte Bok&Bibliotek, organizat în Suedia, la Göteborg, printre invitați aflându-se scriitorii Cristina Andone, Gabriella Eftimie, Felicia Mărgineanu, Cecilia Hansson și Radu Vancu.

Potrivit unui comunicat al ICR Stockholm transmis de agerpres.ro, în cadrul ediției din acest an, având ca temă principală educația și formarea constantă, iar ca temă adiacentă libertatea de expresie în contextul politic și social al lumii actuale, Institutul Cultural Român organizează 12 programe, printre care opt seminarii. Acestea se vor desfășura atât în cadrul programului oficial al târgului, cât și la standul EUNIC. De asemenea, sunt programate lecturi în cadrul scenei dedicate poeziei. ICR Stockholm este partener și la organizarea unor discuții pe alte scene din cadrul târgului.

Literatura română va fi reprezentată și în cadrul standului EUNIC Stockholm care va reuni în dialog scriitori din numeroase țări europene. În contextul Târgului de la Göteborg, ICR Stockholm organizează și în capitala Suediei un program având-o ca invitată pe scriitoarea Cristina Andone, autoarea colecției de cărți muzicale ilustrate pentru copii, intitulată „Povești din Pădurea Muzicală”.

Totodată, pe data de 3 octombrie, ICR Stockholm va găzdui lansarea celui mai recent volum bilingv român-suedez, precum și o discuție între Cristina Andone, jurnalista și criticul de muzică Camilla Lundberg și graficiana și editoarea Arina Stoenescu, despre posibilitățile pe care le oferă muzica și ilustrația în educarea cognitivă și afectivă a copiilor, se mai precizează în comunicat.

 

[sursă imagine cover: www.icr.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.