28 septembrie 2020, 14:37

România rămâne angajată în lupta împotriva terorismului. Unde se află militarii români

România are în prezent 1226 de militari dispuși în misiuni internaționale în Orientul Mijlociu, Africa și Europa, potrivit Ministerului Român al Apărării Naționale.

În Irak sunt 14 militari români care vor fi relocați într-o altă bază a coaliției după tensiunile din Orientul Mijlociu. MApN a luat această decizie, dar subliniează că România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internațional.

Decizia României este în deplină concordanță cu poziția aliată exprimată în cadrul reuniunii de ieri, și, în funcție de evoluția situației din zonă, militarii români sunt pregătiți să își reia misiunile. România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internațional, atât în format aliat, cât și alături de partenerii din cadrul Coaliției Globale anti-ISIS”, se arată în comunicatul MApN, citat de libertatea.ro.

La îndrumarea NATO, militarii români sunt astfel: în Afganistan 775, 126 în Mali în cadrul unei misiuni ONU, iar alți 56 fiind dispuși în Kosovo, iar 35 în Bosnia și Herțegovina.

Marți noapte, 13 rachete au lovit o baza aeriană al-Asad și baza miliară din Erbil, din vestul Irakului, în care erau soldați americani, informează CNN, citat de digi24.ro.

sursa foto: newsweek.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.