27 august 2023, 16:48

România reclamă Wizz Air la Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației

Autoritățile române au sesizat Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației în legătură cu problema zborurilor operate de compania Wizz Air din România, având în vedere că au fost anulate, din motive tehnice, nouă curse într-o singură zi.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mândrescu, scrie pe Facebook că a cerut de urgență conducerii Wizz Air un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate din motive tehnice și să asigure coerența curselor aeriene, precum și să rezolve problema personalului navigant, care lucrează peste limita de timp permisă.

Dacă vor fi găsite deficiențe grave, sancțiunea maximă poate fi de suspendare sau revocare a certificatelor de operator aerian, astfel încât Wizz Air nu va mai putea opera până la remedierea deficiențelor, mai precizează reprezentantul Ministerului Transporturilor, care totuși menționează că acest caz este puțin probabil.

Și Protecția Consumatorilor a anunțat Autoritatea Europeană pentru Drepturile Pasagerilor în legătură cu situațiile generate la noi în țară de către Wizz Air, prin anularea sau amânarea a numeroase zboruri, amintește Radio România Actualități.

Cetăţenii români pot depune sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România pentru probleme cu compania Wizz Air

Cetăţenii români pot depune sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România pentru rezolvarea problemelor cu compania aeriană Wizz Air, a anunţat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Acest site este pus la dispoziţia consumatorilor români de Uniunea Europeană pentru rezolvarea problemelor şi recuperarea prejudiciilor, relatează RRA.

Protecţia Consumatorului ANPC nu poate interveni şi nu poate aplica amenzi în acest caz, deoarece Wizz Air nu are reprezentanţă în România. Cetăţenii români pot sesiza Centrul European al Consumatorilor România atunci când întâmpină probleme cu un produs sau un serviciu achiziţionat dintr-un alt stat european şi doresc să depună o plângere împotriva unei companii europene în vederea soluţionării problemei.

În ultima vreme, multe dintre zborurile companiei Wizz Air au avut întârzieri foarte mari sau chiar au fost anulate în ultimul moment, ceea ce a dus la nemulţumiri şi plângeri din partea clienţilor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol