12 august 2020, 7:12

România, reprezentată de trei studente la o competiție internațională de inovație în domeniul alimentelor. Cum își propun să cucerească Europa

Ecotrophelia este cea mai importantă competiţie studenţească destinată creării de produse alimentare inovative din România.

Trei studente au câștigat această competiție și vor reprezenta România la faza europeană. Laureana Odajiu, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Inginerie Alimentară din Galaţi, alături de Alina Bogdan Gabriela şi Gabriela Dănoiu.

Cele trei au reușit să câștige cu un produs care iese din tipare, dar care impresionează prin gust şi conţinut.

Mini-Meal, aşa şi-au numit preparatul, este o combinaţie între o pastă vegetală ce conţine pudră proteică de cânepă, mazăre, ardei gras, morcov, usturoi şi coriandru cu biscuiţi aperitiv care sunt obţinuţi din făină integrală de grâu, morcov şi adaos de pudră proteică de cânepă. Atât pasta vegetală, cât şi biscuiţii sunt ingrediente 100% naturale. Ceea ce este notabil la acest preparat este că asigură 25% din norma zilnică necesară de proteine, transmite adevarul.ro.

Cele trei au creat și biscuţii care vin la pachet cu pasta tartinabilă folosind morcovi în stare naturală, alături de pudra de cânepă şi făină integrală de grâu.

Fetele vor reprezenta România la faza europeană a Ecotrophelia, care va avea loc în Germania, la începutul lunii octombrie, şi plănuiesc să aducă îmbunătăţiri produsului.

 

sursa foto: adevarul.ro


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.