14 ianuarie 2023, 10:23

România și Republica Moldova își vor recunoaște reciproc diplomele, certificatele și titlurile științifice

Miniştrii Educaţiei din România şi Republica Moldova, Sorin Cîmpeanu şi Anatolie Topală, au semnat acordul între guvernele celor două ţări privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice. Documentul face parte din setul de angajamente asumate de cele două guverne în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între România şi Republica Moldova.

Ministerele Educaţiei din cele două state consolidează, prin semnarea acestui acord, relaţiile bilaterale în domeniul educaţiei, ceea ce va contribui la creşterea calităţii sistemelor de educaţie şi formare profesională în spiritul politicilor europene în materie, precum şi la îmbunătăţirea accesului cetăţenilor români şi a celor din Republica Moldova.

Cadrul juridic al cooperării cu Republica Moldova în domeniul educaţiei va fi consolidat prin semnarea în perioada următoare a unui protocol de colaborare între ministerele Educaţiei din cele două state.

Semnarea acordului a avut loc în contextul vizitei pe care preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat-o în România şi marchează o etapă importantă în facilitarea mobilităţii academice şi profesionale între cele două state, la 11 ani de la intrarea în vigoare a ultimei revizuiri a acordului iniţial, semnat în anul 1998.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol