3 ianuarie 2023, 17:24

România, selectată să participe în programul #BeAI. Care e premiul cel mare

Start-up-uri din Estonia, Franţa, Olanda, România şi Rusia au fost selectate să participe în programul complex de opt săptămâni al #BeAI. Lansată în anul 2017, aceasta este prima comunitate din România dedicată dezvoltării ecosistemului de inteligenţă artificială (AI) de pe piaţa locală.

Proiectele care au fost selectate pentru a participa sunt: EVAAI (Estonia), Emoface (Franţa), Lienda (Rusia), WIYO (Olanda), Crowdlens (România), Zoom Report (România), Webcube (România), Meanyng.ai (România), RepsMate (România) şi Factide (România), potrivit unui comunicat Agerpres.

„În următoarele două luni, cele zece startupuri vor participa la sesiuni de mentorat facilitate de peste 30 de profesionişti mondiali de top, cu expertiză care acoperă zece segmente de AI, inclusiv strategie şi dezvoltare de AI, investiţii în AI, aspecte esenţiale juridice sau de marketing. Echipelor participante li se va oferi, de asemenea, posibilitatea de a participa la discuţii cu experţi internaţionali cu privire la cele mai presante probleme curente, cum ar fi etică în AI şi controverse tehnlogice. Programul se va desfăşura în întregime online, iar o parte din sesiunile cu invitaţi special vor fi transmise live pe pagina de Facebook Bucharest.AI. Cinci din cele zece startup-uri vor fi invitate să participe la sesiunea de pitch-uri din cadrul DevFest 2020 din data de 17 octombrie”, se arată în sursa citată.

Care e premiul?

Cele mai bune idei vor concura pentru accesarea unei finanţări de tip pre-seed de până la 50.000 de euro, de la GapMinder. În același timp, Orange România pune la dispoziție diverse alte beneficii și aplicații de test.

Sursa foto: enterprisetalk.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol