1 iulie 2022, 19:51

România, succes mondial în America la o competiție de inovație tehnologică în domeniul juridic

Echipa românească, Legal Shapers, finalista ediției Global Legal Hackathon 2019, a câștigat marele premiu al ediției globale de la New York, impresionând juriul internațional.

România a concurat la New York alături de alte unsprezece echipe puternice din toate colțurile lumii, echipele finaliste venind din țări precum China, Germania, Australia, Italia, SUA. Peste 6.000 de participanţi din domeniile juridic, IT şi din mediul business au luat parte la această competiție organizată în 20 de ţări, potrivit adevarul.ro.

Proiectul românesc Lawrelai (Law related AI) a câștigat Premiul I pentru categoria „Improving the Business of Law”. Aplicația românească este uşor accesibilă prin intermediul Facebook Messenger, fiind primul consultant juridic de călătorii. Ideea a fost prezentată în premieră la Bucureşti în cadrul ediţiei locale a Global Legal Hackhaton România 2019, organizată în luna februarie.

Echipa Legal Shapers, care a reprezentat România în ediţia globală din New York este formată din avocaţii Roxana Pistolea, Roxana Mihaela Catea, Tudor Colţan şi specialiştii IT Petruş Bălaşa şi Eduard Mirică.

Sursa profit.ro

Aplicaţia i-a impresionat pe membrii juriului, unul dintre aceştia (Esther Dediashvili) declarând: „cred că un produs ca Lawrelai, care furnizează ajutor personalizat pentru probleme comune de natură legală în deplasările în străinătate, ar putea să aibă un impact imediat la nivel global”.

Lawrelai este considerată unică datorită faptului că are acoperire globală, iar utilizatorii vor putea folosi chatbot-ul în mod gratuit, dar numai pentru serviciile standard precum răspunsuri juridice actualizate cu privire la cele mai frecvente situații cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii în străinătate. În cazul unei urgențe imediate, Lawrelai oferă asistență juridică personalizată contra-cost, punând la dispoziția utilizatorilor consultanță profesională prin intermediul partenerilor locali.

Sursa start-up.ro

Chatbot-ul funcționează pe baza unor întrebări și răspunsuri introduse în prealabil, urmând ca baza de date să fie actualizată în mod constant. Acesta folosește tehnologiile NLP (Natural Language Processing) și Inteligența Artificială pentru a descifra caracterul complicat al limbajului uman și pentru a înțelege exact nevoile și contextul utilizatorului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol