2 martie 2024, 15:42

România. Țara în care lichidul de parbriz este mai scump decât vinul de Bordeaux

Nu, nu este o metaforă. Din păcate.

Pe vremuri în care mașina națională era Dacia și doar nomenclaturiștii aveau Lada, posesorii de 1.300 puneau alcool (sau spirt) în cutia de spălare a parbrizului. Mirosea a spital, dar era eficient.

Nu-mi aduc aminte să fi existat pe la magazine sau benzinării lichide speciale pentru curățarea parbrizului. Era un lux pe care mulți l-ar fi luat în râs – “Ce măh, ai rămas fără spirt?”.

Anii au trecut, au apărut mașinile șmechere dar și produsele care te făceau să nu mai cauți spirt prin farmacii.

Am căutat toamna asta ca nebunul niște pungi de lichid pentru parbriz la preț decent. Nu am găsit.

Alături de lactate, carne, cartofi, orez sau mălai și pișvasserul care se pune în cutia milei mașinii a căpătat valori exponențiale. 20 de lei 5L era ok, 30 era și mai mult…dar am găsit și mai “bine”.

Zilele trecute hoinărind prin Carrefour Băneasa (să nu ne temem de nume, că doar nu spunem neadevăruri) mi-a sărit în ochi o promoție supercalifragilisticexpialidociousi-că la…ați ghicit…lichid de spălarea parbrizului.

Patru litri costau nici mai mult nici mai puțin decât 50 de lei. 49.90 pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu. Aritmetica stabilește prețul pe litru la 12,47.

Promoție! Cado! O ofertă de nerefuzat.

But wait, there is MORE!

O altă promoție, tot de la Carrefour, indica un alt tip de soluție JP AUTO, tot 4L, la prețul de 59,90. Adică 14,97 lei/L.

Gândul m-a dus imediat la o altă promoție, de la Lidl. Nu țin nici pe ei să îi laud, neapărat. Dar, DA. La Lidl o sticlă de vin roșu sec, de Bordeaux, (scria Made in France pe ea, nu comentez mai mult) avea prețul de 9,99 lei.

Calculul și concluzia sunt simple: România este țara în care lichidul de parbriz este mai scump decât vinul de Bordeaux. Iată dovada, mai jos!

Oare merge să pun Bordeaux în spălătorul de parbriz?

De ce nu? Meriți ce e mai bun!

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol