8 iunie 2022, 13:10

România va avea zbor direct spre New York

Un singur zbor transatlantic ar putea să lege România de New York.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, al doilea pe plan naţional după numărul de pasageri, după Aeroportul Otopeni, ar urma să aibă primul zbor transatlantic până în 2030.

Directorul aeroportului, David Ciceo, încearcă să atragă fonduri europene pentru anumite lucrări. Cel mai important proiect, devierea râului Someş pentru prelungirea principalei piste, a fost început de mai mulţi ani.

Principalul obiectiv e prelungirea pistei la 3.400 de metri, în aşa fel încât în anii următori să putem avea zboruri spre Statele Unite. După ce se va finaliza devierea Someşului şi va fi prelungită pista, vom avea zbor Cluj-New York. Noua pistă vrem să o inaugurăm cu acest zbor. Asta se va întâmpla peste cel mult 8-10 ani”, a spus Ciceo, potrivit adevarul.ro.

Traficul aerian de pe aeroport s-a înjumătăţit odată cu pandemia. Aeroportul din Cluj s-a alăturat aeroporturilor europene care au semnat „Declaraţia de la Toulouse”, întărind angajamentul industriei aviatice pentru un viitor în care emisiile de carbon vor fi reduse la zero.

sursa foto:playtech.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol