29 mai 2023, 18:32

România va cumpăra tancuri Abrams

România va achiziționa un batalion de tancuri Abrams printr-un acord cu Statele Unite, a confirmat generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente. Tancurile vor fi dotate cu echipamente moderne după specificațiile cerute de Armată, a spus oficialul MApN, care a explicat și de ce a fost ales acest tip de tanc.

„Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele propulsate pe șenile. De asemenea mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, dar și două tipuri de rachete pentru avioane F-16. În același timp este pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererea noastră de aprobare a unei achiziții pentru un batalion de tancuri Abrams”, a spus generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, conform HotNews.

Un batalion de tancuri înseamnă circa 50 de unități de luptă.

Tancurile Abrams sunt construite de General Dynamics, aceeași firmă care fabrică transportoarele blindate Piranha 5.

Pretul unui astfel de tanc este de circa 10 milioane de dolari, dar poate suferii modificări în funcție de variantă, armament, dotări etc.

Ministrul Apărării al Poloniei, de exemplu, a semnat pe 5 aprilie contractul pentru achiziţionarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams, în versiunea lor modernizată, pentru o sumă totală de 4,74 miliarde de dolari (ceea ce duce pretul/nitate la circa 18 milioane USD). În afară de acestea, Polonia mai cumpără 26 de tancuri de depanare Hercules M882 şi de 17 poduri de asalt M1110, la care se adaugă un lot de 116 tancuri Abrams model mai vechi., M1A1.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol