20 mai 2024, 5:46

România, victorie cu Spania. Cum ne calificăm în semifinale

Naționala de handbal a României a reușit o victorie cu emoții în meciul cu Spania, 27-25 și este aproape de calificarea în semifinale.

România joacă azi împotriva Ungariei, meciul decisiv pentru semifinale, de la ora 19:00.

România a avut un început de meci greu, fiind condusă cu șase goluri. Presa spaniolă a analizat meciul între România și Spania și au scos în evidență momentul în care România a început să schimbe tactica: „Războinicele (n.r. – componentele Spaniei) au început meciul ştiind că sunt deja eliminate şi au încercat să lase o impresie bună înainte de Jocurile Olimpice. Iniţial, le-a ieşit, apoi nu prea. Nici adversarul nu le-a ajutat. România, una dintre favorite, s-a adunat (n.r. 27-25) şi a câştigat, ceea ce le aduce aproape în semifinală.

Neagu a început slab, cu două ratări şi cu o Silvia Navarro (n.r. – portarul Spaniei) impunătoare. Spania a dominat în prima repriză şi cu o şansă bună de a intra la vestiare cu patru goluri avantaj. Bara s-a opus, iar Neagu a marcat pentru 12-10 la pauză. Bestia se trezise”.

Pentru România a fost de ajutor și victoria Norvegiei în fața Olandei, deoarece România se poate califica chiar dacă pierde meciul cu Ungaria.

Cum ne calificăm:

Victorie cu Ungaria – Calificare în semifinale. Putem prinde chiar și locul 1 dacă Olanda nu învinge Germania. La egalitate de puncte, olandezele au avantajul meciurilor directe;

Egal cu Ungaria – Ne asigură prezența în semifinale. Locul 1 în grupă mai poate fi atins doar dacă Olanda pierde ultimul meci;

Înfrângere cu Ungaria – Ca să mergem mai departe avem nevoie ca Norvegia să învingă Spania. Orice egalitate de puncte doar cu Olanda, Germania și/sau Ungaria ne-ar lăsa în afara semifinalelor.

În mod normal, nordicele vor câștiga în fața Spaniei și vor exista două variante prin care România va merge în faza eliminatorie cu o înfrângere în meciul cu Ungaria:

Olanda bate sau face egal cu Germania: Egalitate în 3 pentru locul 2

România, Norvegia și Ungaria ar fi la egalitate de puncte. Toate cele trei echipe au câștigat un meci din întâlnirile directe, astfel că departajarea s-ar face la golaverajul din cele trei confruntări. România are +8, Norvegia +5, iar Ungaria -13. Pentru a termina pe locul 2, nu trebuie să pierdem la mai mult de două goluri în fața Ungariei, altfel Norvegia ne va lua fața.

Germania învinge Olanda: Egalitate în CINCI pentru semifinale

Părea o variantă fantezistă, însă sunt șanse să avem cinci formații cu șase puncte la finalul meciurilor din grupe. România, Olanda, Norvegia, Germania și Ungaria ar avea toate 6 puncte în acest scenariu, toate cu două victorii în meciurile directe. Totul s-ar stabili atunci la golaveraj. România are în acest moment +8, Norvegia +17, Germania -5, Olanda -5, Ungaria -15. România ar avea șanse mari să prindă locul 2, dacă nu suferă o înfrângere la scor, iar Germania nu învinge foarte clar Olanda, scrie gsp.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol